Selektor kadetske selekcije BiH

Malkočević: Jednostavno, Austrija je kvalitetnija

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Austrije s 2:0 u prvom meču Evropskog prvenstva za kadete.

Selektor bh. kadeta Sakib Malkočević ističe kako je Austrija mnogo kvalitetniji rival i da je njegova ekipa dosta bojažljivo ušla u meč, što nas je koštalo poraza.

"Dogodilo se ono čega smo se plašili. Dosta smo bojažljivo ušli u utakmicu, a Austrijanci su to iskoristili, napravili presing. Primili smo dva brza gola i posle se bilo teško vratiti", rekao je Malkočević, te je dodao:

"Golove smo im poklonili, ali to ne umanjuje pobjedu Austrije, bili su bolji, spremniji i zasluženo su pobijedili. Za nas je ovo novo sve, jedan nivo više. Oni su jednostavno kvalitetnija ekipa. Mi smo imali priliku da se vratimo, ali nismo uspjeli. Biće određenih promjena za drugi meč", rekao je Malkočević.

Naredni meč naša selekcija igra 8. maja protiv Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi