Selektor naše kadetske reprezentacije

Malkočević: Ne treba stavljati pritisak na ove mladiće

S. Mlaćo

Kadetska nogometna reprezentacije naše zemlje danas je na Otoci na otvaranju šestog memorijalnog međunarodnog turnira "Josip Katalinski Škija" sa 2:0 savladala selekciju Beograda.

Naši momci su oba pogotka postigli u drugom poluvremenu, a selektor Sakib Malkočević mogao je biti zadovoljan viđenim, što je i priznao nakon meča u razgovoru za SportSport.ba.

"Prvi put ovi momci igraju za U-16 selekciju, malo je bilo nervoze na početku, a svake godine nam selekcija Beograda zadaje određene probleme. Međutim, danas je bilo vrlo korektno sa naše strane i momci su odigrali dobro. Ima još jedna utakmica sutra u finalu, pa ćemo vidjeti na koga možemo računati za Razvojni turnir u Crnoj Gori, koji će voditi neko od mojih kolega. Mogu biti zadovoljan onim što sam vidio danas", kazao je Malkočević.

Naša kadetska reprezentacija uspjela je izboriti plasman na Evropsko prvenstvo koje se ove godine igra u Hrvatskoj.

"Nemamo vremena za slavlje, a zaslužili su to momci. Pripreme u Zenici počinjemo 26., a šest reprezentacija koje su igrale Evropsko prvensvo u Azerbejdžanu nisu prošle ovaj put, dok deset jeste i mi smo među tih deset. Kada vidimo da tamo nema Portugala, Belgije, Švicarske, Grčke, onda je naš uspjeh još veći. Pokušat ćemo se dobro spremiti, odigrati što bolje i ponoviti prošlogodišnji uspjeh", jasan je bio naš selektor.

Na žrijebanju koje je održano prije tačno tri dana našu selekciju kuglice su spojile sa Srbijom, Njemačkom i Republikom Irskom.

"Nema tu puno tajni. Sa Srbijom se odlično poznajemo, Njemačka kao Njemčka, a Irci su ubjedljivo odigrali elitni krug bez primljenog pogotka. Neće biti lako, ali ne treba stavljati ni pritisak na te mladiće. Izborili su Evropsko prvenstvo, neka uživaju, ali da dadnu sve od sebe da što bolje predstavimo našu zemlju", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba selektor kadetske reprezentacije naše zemlje Sakib Malkočević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi