Selektor bh. kadeta uoči Evropskog prvenstva

Malkočević: Podrška naših navijača biće nam dodatni motiv

D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na pripremama u Trening centru u Zenici, gdje se izabranici Sakiba Malkočevića spremaju za učešće na Evropskom prvenstvu, koje će narednog mjeseca biti održano u Hrvatskoj.

Danas je održana i press konferencija U-17 selekcije, na kojoj je selektor Sakib Malkočević govorio o pripremama u Zenici, protivnicima na Evropskom prvenstvu, podršci navijača i očekivanjima od nastupa a još jednom velikom takmičenju.

"Prije svega zahvalio bi vam na velikoj podršci koju nam uvijek pružate i zato smo vam uvijek dostupni i spremni za razgovor, milina je s vama surađivati i raditi. Pripreme teku normalno, svi pozvani su se odazvali, ima čak i viška, ali zaslužili su poziv. Sve što smo dosad planirali uradili smo u našem centru, gdje imamo mir i sve uslove da se dobro spremimo. Do 1.maja smo u Zenici, a onda slijedi odlazak u Opatiju, gdje ćemo odraditi dva treninga do te prve utakmice na Evropskom prvenstvu protiv Njemačke 4.maja. Uspjeh je veliki i sam odlazak na ovo takmičenje, drago mi je što ste primijetili koliko je težak prelazak iz pionirske u kadetsku selekciju" ističe Malkočević.

Težak je put bio do plasmana na Evropsko prvenstvo

"Posljednje četiri godine rezultati su dobri, a posljednje dvije godine su šlag an tortu. Iskrene čestitke ovoj, ali i prošloj generaciji na plasmanu na Evropsko prvenstvo. Bo je težak put do plasman, nije bilo lako u Moldaviji, ali ni Bijeljini. Momci su igrali pod određenim pritiskom radi uspjeha prethodne generacije. Oni su se borili i izborili za ovo, na njih ne treba sada stavljati neki teret plasmana, neka uživaju, ali imaju i obavezu da predstavljaju našu državu" ističe selektor bh.kadeta.

Protivnici Njemačka, Republika Irska i Srbija su veoma kvalitetni protivnici

"Imamo godinu više iskustva, posebno mi u stručnom štabu, grupa je teška, kao i svaka na Euru. Mi analiziramo protivnike i njihove utakmice iz Elitnog kruga. Mi smo prošli dva filtera, nije nam bilo lako, pokušat ćemo ići iz utakmice u utakmicu. Nadam se da ćemo osvojiti veći broj bodova, nego na prošlom Evropskom prvenstvu, gdje smo ostavili dobar utisak.Vidjet ćemo hoćemo li napraviti dodatni iskorak, sve ćemo učiniti da bude tako" kaže Malkočević.

U Hrvatskoj će reprezentacija imati veliku podršku navijača naše reprezentacije.

"Podrška navijača može biti motiv, ali i dodatni pritisak za naše igrače. Naravno naši navijači su uvijek dobrodošli i sigurno nam je lakše igrati kad ih je više. Imamo obavezu prema njima da odigramo što bolje i predstavimo našu zemlju u najboljem svijetlu" kazao je za kraj Sakib Malkočević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi