Malkočević: Probaćemo da iznenadimo Njemačku
Foto: nfsbih.ba

Optimizam u redovima bh. selekcije

Malkočević: Probaćemo da iznenadimo Njemačku

E. Škorić

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati prvi meč na Evropskom prvenstvu.

Rival bh. kadetima bit će Njemačka, a selektor naših mladih igrača svjestan je težine rivala, no optimista je.

„Sutra nas očekuje prvi meč na Euru i to protiv Njemačke koja je jedan od favorita za prvo mjesto na ovom takmičenju. Mi smo prošli težak put do ovog šampionata i sve ćemo učiniti da našu državu predstavimo u što boljem svjetlu. Prošle godine smo u Bakuu takođe u grupi igrali sa Njemačkom. Poraženi smo, ali nismo razočarali. Sada sa novom generacijom se ponovo sastajemo. Njemačka je favorit, ali mi ćemo pokušati da ih iznenadimo", rekao je Malkočević na današnjoj press konferenciji.

Christian Wuck, selektor Njemačke o bh timu kaže:

„Očekuje nas teška utakmica protiv BiH koja će vjerovatno igrati defanzivno. Imaju veoma brze igrače u napadu pa možemo očekivati da igraju dugim loptama na njih i pokušaćemo da nađemo rješenje za takvu igru.“

Na Kantridi u Rijeci bh. kadeti su nakon održane press konferencije odradili i trening, a meč s Njemačkom igra se sutra od 12 sati u Kostreni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi