Bh. kadeti sutra igraju protiv Irske

Malkočević: Učinit ćemo sve da ostvarimo dobar rezultat

E. Čaušević

Bh. kadeti sutra igraju meč drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva protiv selekcije Irske.

Nakon poraza od Njemačke (5:0) u prvom kolu reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Kostreni igra protiv Irske. Selektor naših kadeta Sakib Malkočević izjavio je pred današnji trening da će momci učiniti sve kako bi sutra ostvarili dobar rezultat.

"Nije bilo lako ova dva dana nakon lošeg starta i ubjedljivog poraza. Pokušali smo kroz treninge i razgovore da prije svega psihološki vratimo ekipu. Momci su svjesni da nismo igrali dobro i da smo individualnim greškama olakšali Nijemcima koji su bili favoriti. Znali smo da će biti teško, ali na onakav način izgubiti još više boli", rekao je Malkočević, te dodao:

"Pripremamo se za Irsku. Isto tako fizički moćna ekipa koja traži fizički duel igru i sve ono što nama ne odgovara. Međutim, mi smo na EP i moramo se pokušati prilagoditi kako igraju oni najbolji i prije svega dobrom igrom, a onda i rezultatski se vratiti u borbu da drugi krug. Sigurno da neće biti lako jer smo protiv Srbije vidjeli da je Irska dobra ekipa, ali smo i mi svjesni da ono protiv Njemačke nije bilo najbolje što mi možemo. Učinit ćemo sve da odigramo bolje i da napravimo dobar rezultat".

O atmosferi u ekipi selektor kaže:

"Maloprije sam rekao da je bilo bitno psihološki vratiti ekipu. Znamo mi da su Nijemci puno kvalitetnija ekipa od nas. Međutim, mi svoju šansu trebamo tražiti u ove dvije preostale utakmice i tako ćemo se ponašati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi