BiH sutra protiv Austrije

Malkočević: Uzdam se u naš inat i motiv

A. Beganović

Bh. kadeti sutra će premijerno nastupiti na Evropskom prvenstvu. 

Naši mladi fudbaleri izborili nedavno su historijski plasman na Evropsko prvenstvo i prvu utakmicu u Azerbejdžanu će odigrati protiv Austrije. Svoja očekivanja uoči utakmice za SportSport.ba je iznio selektor Sakib Malkočević.

"Što smo se pripremali, pripremali smo se. Danas smo odradili posljedni trening i sutra nas čeka prva utakmica na Evropskom prvenstvu. Protivnik je Austrija i radi se zaista o jednoj kvalitetnoj reprezentaciji. Gledali smo snimak njihove utakmice protiv Francuske, mogli smo vidjeti da se radi o fizički, tehnički i taktički moćnoj reprezentaciji i nisu slučajno stalno na završnicima", kazao je selektor Malkočević na početku razgovora za SportSport.ba.

Svjestan je Malkočević da neče biti jednostavno protiv Austrije. 

"Zadovoljan sam kako mi u ovom trenutku izgledamo. Svi su zdravi, spremni i nadam se da ćemo biti u dobrom izdanju. Ako budemo na nivou kao u Elitnom krugu, možemo se nadati i povoljnom rezultatu. Neće biti nimalo lako. Momci su svjesni da je pred njima dobra prilika i ako odigramo onako kako znamo možemo očekivati povoljan rezultat", ističe naš selektor i za kraj dodaje:

"Većina selekcija zbog način rada u klubovima i državama na jednom višem na nivou nego mi. Međutim, ovi momci su mnogo puta pokazali karakter i snagu, tako da moramo odigrati najbolje kako možemo da bi se nosili ravnopravno sa ostalim reprezentacijama. Imamo dovoljno motiva da igramo protiv velikih reprezentacija i uzdam se u naš inat i motiv. Da nemamo kvaliteta, sigurno ne bi bili ovdje", zaključio je na kraju Malkočević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi