Selektor kadetske reprezentacije BiH

Malkočević: Zadovoljan sam, imamo prostora za napredak

D. Kurbegović

U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine na terenu Trening centra NSBiH u Zenici odigrala je prijateljsku utakmicu protiv godinu dana mlađe selekcije. 

Više razloga za slavlje na kraju je imala U17 selekcija predvođena selektorom Sakibom Malkočevićem, koja je golovima Behrama i Mašića slavila rezultatom 4:0.

"Ova utakmica nam je itekako dobro došla dvije sedmice pred početak elitnog kruga koji se igra u Mađarskoj. Iskoristili smo ovaj slobodan termin, pozvali samo igrače iz naše lige i mogu reći da sam prilično zadovoljan. U16 reprezentacija dobro je djelovala u prvom poluvremenu, dok se u U17 selekciji vidi da nedostaje nekoliko igrača koji su igrali elitni krug. Mogu biti zadovoljan i disciplinom i trkom, ima prostora za napredak i nadam se da ćemo spremno dočekati kvalifikcije", kazao je selektor Malkočević za SportSport.ba, te se osvrnuo na eventualni plasman naše selekcije na jedno veliko takmičenje.

"Niko sretniji od nas ne bi bio. Prošle godine smo jako blizu. Ne može se ništa obećati, jer u elitnom krugu nema loših reprezentaciji. Također, i mi smo pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa i onim najboljim."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Malkočević ističe da se kvalitet omladinskih liga mora poboljšati. 

"Mora se poboljšati i više raditi u klubovima. Prevagu čine igrači koji igraju u velikim evropskih klubovima, isključivo zbog načina rada, uslova i iz godina u godinu i naših pet-šest klubova radi dobro."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.