Selektor kadeta nakon novog poraza

Malkočević: Žao mi je momaka, zaslužili smo više i od remija

E. Škorić

Bh. kadetska reprezentacija danas je, iako je igrala sjajno, poražena od Republike Irske s 2:1.

Nakon ovog poraza uveliko su smanjene šanse bh. reprezentaciji, no u teoriji - još se možemo plasirati u drugi krug. 

"Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno, a u drugom smo pokazali da smo s razlogom tu. Stvarali smo čitavo drugo poluvrijeme, ali nažalost nijedna nije ušla. Nismo zaslužili ovaj poraz, ali šta je tu je. Žao mi je momaka, ali sveukupno gledano, zaslužili smo čak i pobjedu. Fudbal je takav, mi nismo iskoristili šanse", rekao je Malkočević nakon meča.

"Na prošlom prvenstvu smo prve dvije izgubili, a očekivali smo nešto više. Bio bih sretan da ponovimo ovu igru i protiv Srbije, realizacija će doći do izražaja. Želimo osvojiti neki bod, ali vidjet ćemo kako će se razvijati situacija na drugoj utakmici", dodao je selektor.

"Kada izgubiš utakmicu, vjerovatno si negdje i pogriješio, no ja sam zadovoljan kako su igrači odigrali. Sigurno je kada nemaš rezultat, moraš priznati da nešto ne ide", istakao je selektor na kraju.

Kadetska reprezentacija u srijedu igra protiv Srbije, nadamo se da to neće biti naš zadnji meč na Euru u Hrvatskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi