Malkočevića brine povreda Salčina i odsustvo Martinovića

Okupljanje kadetske reprezentacije BiH

Malkočevića brine povreda Salčina i odsustvo Martinovića

D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija BiH predvođena selektorom Sakibom Malkočevićem okupila se u Trening centru N/FSBiH u Zenici, gdje će obaviti trodnevne pripreme. Selekcija koja je prva u historiji omladinskih reprezentacija naše zemlje uspjela ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo.

Prošlogodišnja sjajna generacija s dvojicom Hadžića, Kovačom, Čelikovićem, Resićem i ostalim prešla je u juniore, a samo nekoliko igrača iz te sjajne generacije ima pravo nastupa u kadetskoj selekciji i ove godine.

Kadeti će u Zenici odraditi ukupno četiri treninga, kako bi iskoristili na najbolji mogući način, te se upoznali s onim što očekuje ovu selekciju u narednih mjesec dana. Prije kvalifikacija u Moldaviji, bh.kadeti će odigrati dvomeč protiv Italije 24 i 26. avgusta na njihovom terenu. Stručnom štabu selekcije najviše glavobolje zadaju dvojica igrača, koja su u ovoj selekciji trebala da budu nositelji igre. Đani Salčin igrač Sarajeva se operisao, tako da je upitan za kvalifikacije, dok je Marko Martinović na probi u Benfici i upitno je hoće li se priključiti reprezentaciji.

Krajem narednog mjeseca na programu su kvalifikacije u Moldaviji, gdje će pored domaće i naše selekcije nastupiti još Rusija i Latvija. Cilj je da se reprezentacija nađe na jednom od prva dva mjesta, koja vode u Elitni krug kvalifikacija, sve ostalo prema riječima selektora Malkočevića biće ogroman uspjeh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi