Marčeta pojačava Borac, na probi dva igrača

Tim iz Banja Luke

Marčeta pojačava Borac, na probi dva igrača

Konačan dogovor sa najboljim strijelcem Jocom Stokićem bio je znak za Upravu Borca da krene u potragu za novim igračima i to na pozicijama koje su deficitarne. 

Iz Donjeg Srema je stigao Damjan Marčeta koji se već priključio pripremama, ali još uvijek nije potpisao ugovor.

Treneru Marinoviću na raspolaganje su se stavili i Marin Kraljević iz Zagreba, koji je ponikao u Dinamu, a koji igra na poziciji štopera, a u klub je stigao i mladi Ajdin Redžić iz Rudar Prijedora.

"Ovi igrači su tu sa nama i ako je suditi po prvim utiscima čini se da ima dosta materjala i da bi oni mogli da budu dobra riješenja za drugi dio sezone. Naravno posljednja će biti od strane šefa struke", kazao je sportski direktor Slobodan Starčević.

Marčeta je ponikao u Vojvodini iz Novog Sada, a posljednji klub za koji je nastupao bio je Donji Srem. On bi uz Stokića trebao da čini napadački tandem. 

Kraljević se već prilikom testiranja pokazao kao izuzetno dobro rješenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Uz Subića, Kraljević je imao ubjedljivo najbolje rezultate na testiranju i vidi se da je spreman igrač. S druge strane i Marčeta se trudi, ali rano je sad za neke konačne ocjene. Za nekoliko dana ću moći da pričam daleko konkretnije. Na njima je da se dokažu na terenu", rekao je trener Vinko Marinović.

Ajdin Redžić je tokom jeseni u Rudaru iz kadeta bio prekomandovan u prvi tim i izuzetno je talentovan, pa je Borac na vrijeme reagovao i doveo ovog reprezentativca.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.