Marić doveo Široki na korak do polufinala

Široki s 2:0 savladao Olimpic

Marić doveo Široki na korak do polufinala

E. Škorić

Široki Brijeg je na Pecari ugostio danas Olimpic u prvom susertu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Završeno je sigurnom pobjedom domaćih (2:0).

Široki se osim za titulu u domaćem prvenstvu, bori i za titulu  u Kupu. Finalisti prošlogodišnjeg Kupa u četvrtfinalu za protivnika imaju veoma dobru momčad Olimpica sa Otoke. Na Pecari je Široki bio bolji, te će za 14 dana na Otoci gostovati s dva gola zalihe.

Od početka je Široki krenuo sa samo jednim ciljem, a to je da pobjedom dočeka uzvrat. Već u trećoj minuti dobra šansa za domaće nogometaše. Ćorić je savladao Hamzića, ali je Regoje, stoper Olimpica, sa same gol-linije izbacio loptu.

Imao je Kordić dvije dobre šanse, ali je Hamzić sačuvao svoju mrežu u prvom poluvremenu. Olimpic je prijetio udarcima iz daljine, no Bilobrk se nije dao iznenaditi. Uglavnom je Široki napadao, Olimpic se branio i odbranio.

U nastavku, u šestoj minuti drugog dijela, Kordić je uspio da postigne gol za Široki, no on je poništen zbog prekršaja nad golmanom gostiju Hamzićem. Prethodno je spiker na stadionu objavio da je Široki stigao u vodstvo, ni sam sudija nije bio siguran šta da svira, ali na kraju je ipak dosuđen prekršaj.

Domaći su u preostalih pola sata napravili pritisak na gol Olimpica, a Hamzić je kapitulirao u 73. minuti. Povratnu loptu Zakarića u mrežu gostiju iz Sarajeva smjestio je Mirko Marić. U 85. minuti sjajna akcija. Wagner je desno pronašao Ćorića, ovaj ubacio, a Marić u trku, u padu, glavom loptu pospremio u mrežu, postigao drugi gol i Široki doveo na korak do polufinala Kupa.

Kup BiH, četvrtfinale, prva utakmica:
Široki Brijeg - Olimpic 2:0 (Marić 73, 85)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, D. Džidić, Barišić, Ćorić, Pehar, Kordić, Zakarić, Zadro, Špikić, Blaić, Plazonić.

OLIMPIC: Hamzić, Sesar, Kokot, Muharemović, Rahmanović, Durak, Zeba, Smajić, Šivšić, Regoje, Bogičević.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.