Marić optimista uoči Slavije

Borac na dobrom putu ka finalu

Marić optimista uoči Slavije

Banjalučki Borac večeras protiv Slavije ima veliku priliku da izbori finale Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što je prvi susret u Lukavici završen neriješenim rezultatom 2:2.

Banjalučani se nalaze u dobroj formi i iako su u Lukavici bili miljenici sreće, u večerašnjem dvoboju važe za velikog favorita, tim prije što je Borac u prošlom kolu Premijer lige BiH na svom Gradskom stadionu sa laganih 3:1 došao do pobjede nad večerašnjim protivnikom.

"U posljednjoj utakmici protiv Slavije u Banja Luci demonstrirali smo dobru igru i zabilježili zasluženu pobjedu. To nam ulijeva nadu da ćemo večeras izboriti finale Kupa BiH", kaže za SportSport.ba trener banjalučke ekipe Zoran Marić.

"Za nas je ovo velika i važna utakmica. Pobjedom bi došli u finale i na korak do prvog trofeja. Osim toga, ulazak u finale najmasovnijeg klupskog takmičenja u Bosni i Hercegovini za nas bi značio izlazak u evropska takmičenja čime bi jedan od glavnih ciljeva za ovu sezonu bio ispunjen. Slavija ima solidnu ekipu, ali mislim da smo mi u prednosti i vjerujem u pobjedu i plasman u finale", dodao je Marić.

U ekipi Borca večeras protiv Slavije neće biti povrijeđenih Srđana Grahovca i Dragomira Vukobratovića, dok pravo nastupa nemaju Bojan Puzigaća i Danijel Savić, koji su ove sezone u Kupu BiH igrali za druge ekipe.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.