Marin Galić od ljeta u italijanskoj Padovi?

Defanzivac Mladosti iz Doboja kod Kaknja

Marin Galić od ljeta u italijanskoj Padovi?

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja nisu uspjeli u ovoj sezoni igrati Ligu za prvaka, iako su bili veoma blizu.

 Ipak izabranici Husrefa Musemića napravili su historijski rezultat plasmanom u polufinale Kupa BiH, gdje su ka putu do finala zaustavljeni od ekipe Sarajeva.

Dosta igrača Mladosti ove sezone je u fokusu interesovanja, Kuzmanović i Aganspahić su mladi reprezentativci, te skreću pažnju brojnih klubova, kao i sjajni veznjak Goran Brkić, ponajbolji igrač kluba ova sezone.

Ipak jedan igrač konstantno igra u dobroj formi, a njegove igre primijetili su i skauti iz Italije, koji su u prošlom kolu boravili u Banja Luci, gdje su posmatrali duel Metalleghea i Mladosti, koji je završen 0:0, a Galić je odigrao sjajnu utakmicu.

Marin Galić 21-godišnji je defanzivac, koji uspješno igra na pozicijama desnog i lijevog bočnog. Ove sezone je u Premijer ligi nastupio u 22 utakmice, dok je u Kupu skupio četiri nastupa.

Kako saznaje SportSport.ba, ovaj nogometaš od ljeta bi trebao pojačati ekipu italijanske Padove, koja se takmiči u trećem razredu nogometa u Italiji. Galiću na ljeto ističe ugovor s Mladosti, tako da je izvjestan odlazak u inostranstvo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Biće to sigurno veliki hendikep za ekipu iz Kaknja, koja je ovog igrača u potpunosti afirmisala u Premijer ligi, a ovaj nogometaš stigao je i do mlade reprezentacije BiH, gdje je upisao jedan nastup u prošlim kvalifikacijama.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije