Marin Popović dobio nagradu "Ponos Robijaša"

Najbolji igrač Čelika po izboru navijača

Marin Popović dobio nagradu "Ponos Robijaša"

D. Kurbegović

Udruženje građana "Robijaši" 1988 iz Zenice kao oficijelni glas s juga jutros je u prostorijama kluba s Bilinog polja dodijelilo nagradu za najboljeg igrača Čelika u sezoni 2014/15 po izboru navijača.

Nagradu pod nazivom "Ponos Robijaša" dobio je mladi Marin Popović, inače igrač koji je ponikao u Čeliku, a danas je pored nagrade za najboljeg igrača po izboru navijača, dobio i poziv selektora mlade reprezentacije Darka Nestorovića za utakmice protiv Crne Gore i Norveške.

Marin Popović 20-godišnji ofanzivac Zeničana ove je sezone odigrao 23 utakmice uz učinak od šest golova i dvije asistencije. Kada Popović postiže golove tada Čelik ne gubi utakmice, sjajni igrač crno-crvenih pogađao je protiv Slavije dva puta, te po jednom protiv Zrinjskog, Zvijezde, Travnika i Širokog Brijega.

Zanimljivo da je nagradu mladi Popović dobio prije dan prije sutrašnje utakmice protiv Željezničara jer navijači kao što je poznato bojkotuju domaće utakmice dok se ne usvoji novi Statut kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle sezone ovu nagradu dobio je Darko Mišić, koji je u zimskom prelaznom roku iz Čelika prešao u ekipu Zadra.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.