Marin Popović se emotivno oprostio od bivšeg kluba

Bivši kapiten Čelika

Marin Popović se emotivno oprostio od bivšeg kluba

D. Kurbegović

Bivši kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, te zeničkog Čelika 21-godišnji Marin Popović prošle je sedmice s Bilinog polja otišao za Češku, gdje je potpisao ugovor sa Jihlavom, koja se takmiči u elitnom razredu nogometa u ovoj zemlji. 

Zeničanin i dijete Čelika, nije mogao zaboraviti na sve dobre, ali i loše trenutke u crno-crvenom dresu, te se na emotivan način oprostio od bivšeg kluba statusom na društvenoj mreži.

Ne znam kako bih krenuo, četiri godine su jako brzo prošle. Trudio sam se, davao svoj maksimum, naravno, zakazati se uvijek može,  ali ginulo se od početka do kraja. Čelik je „nešto“ sto mora da živi vječno! U ove četiri godine prema meni je bilo dosta nepravde, ali istrajao sam u svemu. Prošlo ljeto odlučio sam ostati i pomoći koliko god budem mogao i stvarno sam se trudio, ali bez priprema i navijača,nažalost, nismo mogli i nismo imali sreće. Svi su otišli,ali davao sam zadnji atom sebe,živio za Čelik... pojedini ljudi su davno morali biti sklonjeni, a neki su došli s ciljem da unište ono sto je sveto, a u stvari su niko i ništa !!! Niko ne može da voli Čelik više od onoga koji igra i koji se bori za nešto što mu je sveto, za nešto što mu je sve na svijetu! Bilo je prelijepo kroz ove četiri godine, „izborena“ Evropa,13 utakmica bez poraza....Nijedan gol neću zaboraviti,posebno protiv Zrinjskog u 90.minuti,Željeznicara u 86. minuti, živio sam za tih 90 minuta,jer znam šta mojim bližnjima i svima znači Čelik i Zenica" istakao je Popović, te dodao:

"Ponosno sam nosio grb i ponosno mogu da dignem glavu i kažem da sam učinio sve sto sam mogao. Kako kažu ljudi,san svakog klinca je zaigrati na Bilinom polju,zabiti nekim klubovima.Učinio sam svoje roditelje ponosnima,a ono najvažnije je da sam s bratom prošao sve i da njemu dugujem sve sto se danas dešava! Nema vise neću,ne mogu,od danas nema više isprika! Idemo napraviti čelik toliko jakim da se svi tresu kada dolaze na Bilino polje,kada im Čelik ide u goste! žao mi je Što nisam tu,ali moje srce će uvijek,ali uvijek biti tu i zajedno s vama Ću biti 12. igrač. Ovo nije zbogom,nadam se da ću se vratiti,  Čelik prije svega!!!! S tobom je počelo s tobom je trajao,tebi sam davao sve,prazan u dusi ne mogu bez tebe" napisao je Popović na svom profilu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi