Marinović: Dobro je što smo postigli sedam golova u Kranju

Trener Borca zadovoljan pripremama

Marinović: Dobro je što smo postigli sedam golova u Kranju

M. Šljivak

Nakon Slovenije i kraćeg zadržavanja u Banjoj Luci fudbaleri Borca preselili su se u Mrkonjić Grad gdje će ostati do nedjelje. 

Trener Vinko Marinović kaže da je zadovoljan onim što je ekipa uradila u dosadašnjem toku priprema.

"Iako rezultati u ovim pripremnim utakmicama nisu u prvom planu, dobro je što smo Kranju postigli sedam golova. Poslije ove pobjede od 7:2 ekipa se još više stabilizovala i to prije svega na psihološkom planu", kaže Marinović.

Trener Borca tvrdi da će sad njegov tim krenuti u uigravanje linija tima. 

"Noge su igračima teške i normalno je da ima tehničkih grešaka u utakmicama. U Mrkonjić Gradu ćemo postepeno sve više u rad uključivati loptu i počinje borba za dresove. Svi dobro rade i imaju šansu da se nametnu. Mrkonjić je prvi filter", kazao je Marinović.

U Borcu još uvijek  nisu kompletirali tim za narednu sezonu. I dalje čekaju vijesti iz Rusije gdje se na probi u klubu UFA nalazi napadač Haris Handžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znamo da je u jednoj utakmici bio strijelac i to je sve. Očekujemo da u narednom stvarima bude nekih konkretnih saznanja", kazao je direktor Robert Zrilić.

Borac će u peta 4. jula odigrati kontrolnu utakmicu protiv Istre iz Pule, a ovaj susret bi se igrao u Mrkonjić Gradu ili na Kupresu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.