Marinović: Iznenađenja će zavisiti isključivo od nas

Trener Zrinjskog

Marinović: Iznenađenja će zavisiti isključivo od nas

M. Maksimović

Zrinjski je na početku nove sezone nastavio tamo gdje je stao na kraju prošle u kojoj je osvojena šampionska titula. Trener Vinko Marinović zadovoljan je učinkom u dosadašnjem dijelu sezone.

“Izuzetak je meč na Koševu u kojemu smo poraženi, ali kada se sve uzme u obzir imamo razloga za zadovoljstvo. Imali smo težak raspored, igrali smo derbije u gostima jedan za drugim, dok su nam istina rezultati drugih klubova išli na mlin. Uzimajući u obzir dva zahtijevna susreta u Ligi prvaka, može se reći da smo za kratko vrijeme imali veliki broj teških mečeva”, rekao je Marinović.

Bez obzira na odličan učinak u dosadašnjem dijelu sezone, trener Zrinjskog smatra da je moglo i može bolje.

“Istina bilo je oscilacija na nekim utakmicama, pa prostora za popravke i napredak itekako ima. Ne smije nam se dešavati da jedno poluvrijeme odigramo odlično, a drugo za zaborav. Što se napadačkog dijela tiče, tu je osjetan napredak i to me svakako veseli”, dodao je.

Nakon niza derbija za Zrinjski dolaze nešto lakši mečevi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Gledajući na papiru, raspored je lakši nego u dosadašnjem dijelu, ali iskustvo uči da lakih protivnika više nema. U svaki meč se mora ući maksimalno ozbiljno. Iznenađenja se stalno događaju, a to hoće li nas zaobići zavisit će isključivo od nas”, kazao je na kraju trener Zrinjskog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi