Marinović: Ko se bolje izbori sa pritiskom, pobijedit će

Održana konferencija za medije

Marinović: Ko se bolje izbori sa pritiskom, pobijedit će

Pred Zrinjskim je novo iskušenje. Izabranici Vinka Marinovića ovaj put će u okviru 27. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati na Grbavici kod Željezničara. 

Mostarski klub je prije odlaska u Sarajevo održao konferenciju za medije, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili trener Vinko Marinović i bivši član sarajevske momčadi Tomislav Tomić. 

 Marinović je svjestan da njegove izabranike očekuje težak zadatak. 

„Imamo derbi utakmicu sa Željezničarom, koji se dosta pojačao u ovom prijelaznom roku, što i rezultati pokazuju i maksimalan broj bodova. Statistički, sutra se sastaju dvije najbolje ekipe u proljetnom dijelu sezone. Očekujem da moji igrači sutra pruže maksimum, i ako ispoštujemo dogovor, očekujem dobar rezultat. Svaka utakmica je važna, a pogotovo naredna sa Željom. Želimo da ostanemo na prvom mjestu. Utakmica je važna za obje ekipe, a mi sa dobrim rezultatom utvrđujemo prvo mjesto i povećavamo šanse za titulu. Pritisak je na obje ekipe. Željezničar je pobjedom protiv Sarajeva ostao u borbi za Evropu, i sa nekim lošim rezultatom bi smanjili svoje šanse. Ali i mi se borimo za titulu, tako da je  teško izračunati ko je pod većim pritiskom. Ko se bolje izbori sa tim, bit će bliži pobjedi“.

Trener Marinović posebno respektuje napadačku liniju Željezničara.

„Posebnu pažnju treba obratiti na napadački red, a prije svega na Stevanovića, Lendrića i Bekrića. Sve su to dobri i iskusni igrač, i bolji dio Želje. Ali, s obzirom da i mi imamo dobru odbranu, nadam se da ćemo ih uspjeti neutralizirat“, istakao je Marinović i potom dodao:

„Utakmica sa Slobodom je pokazala slabost Željezničara u prekidima, ali tu je Sloboda vrlo jaka“, zaključio je. 

 Tomislav Tomić vrlo dobro zna šta ih čeka na Grbavici.

„Znamo koliko je ovo važna utakmica za obje ekipe. Mi se borimo za titulu, a oni za Evropu. Mislim da će biti jedan spektakl i pun stadion. Moje mišljenje je da su oni pod većim pritiskom, jer igraju kući, i pred svojim navijačima. A znam kako je to, od prve minute će morati jurišati na pobjedu. Nas sve osim poraza zadovoljava, a nećemo bježati ako nam se ukaže prilika za tri boda. Mislim da će na kraju zadnje kolo odlućivati za titulu.

Veznjak Zrinjskog zna kako diše Željezničar.

„Dosta su se pojačali i rade dobro. Njihova snaga je jakom kolektivu. Poznajem trenera Mulalića, i zbog toga igraju dosta agresivno, jako i ne dozvoljavaju protivniku da uspostavi pas igru. Imaju jake krilne igrače i morat ćemo su čuvati njihovih kontri i polukontri. Tu se jedni od jačih u ligi. Širokog su na taj način uništili."

Što se tiče dočeka na Grbavici, Tomić kaže:

„Ne razmišljam o tome, fokusiran sam na Zrinjski.  Bio sam u Želji tri godine i bilo mi je lijepo. Bio sam i kapiten, osvojili smo i titulu i igrali Evropu. Ali, sada sam u Zrinjskom i želim titulu sa njima. Želim svima da se zahvalim na odličnom prijemu."

Na pitanje je li pala neka opklada sa nekim iz Želje, Tomić kaže da je nije bilo.

"Dosta se ekipa promijenila, tu su još Kosorić, Stanić, Bekrić. Čujemo se dosta često, ali nije bilo opklade. Volio bih da pobijedimo i ta bi nas pobjeda digla u nebesa. U slučaju gola, ne bi ga proslavio. Iako ne volim govoriti prije utakmice, ali bio bi zadovoljan sa bodom. Niko nije favorit na Grbavici, isto kao i u Mostaru“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče igračkog kadra, Stojkić i Grahovac su i dalje van stroja, dok se Žeravica vratio treninzima i vjerovatno će konkuristi za utakmicu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi