Marinović oprezan: Derbi je uvijek poseban

Trener Zrinjskog

Marinović oprezan: Derbi je uvijek poseban

M. Maksimović

Po treći put u historiji bh. fudbala u Kupu BiH sastat će se mostarski rivali Velež i Zrinjski. Ovog puta Zrinjski će imati ulogu velikog favorita, ali Vinko Marinović već sad poziva na oprez i tvrdi da su gradski derbiji uvijek pa i u ovakvoj konstalaciji odnosa, posebni.

“Možemo biti zadovoljni. Pred nama je derbi protiv gradskog rivala. Koliko god da se nekom činilo da ovog puta neće biti naboja kao nekad, grdno se vara. U derbijima se nikad ne zna i nemože se sa sigurnošću tvrditi da ćemo proći. Naša želja je pobijedti i proći dalje, te opravdati ulogu favorite koja je objektivno pripala nama”, rekao je Marinović za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prvi put kada su se mostarski rivali sastali u Kupu, dalje je prošao Velež koji je pobijedio i Pod Bijelim brijegom i u Vrapčićima. Drugi put je prošao Zrinjski koji je nakon 2:2 Pod Bijelim brijegom u Vrapčićima pobijedio s 2:0.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi