Nakon poraza od Olimpica

Marinović: Poraz je previsok obzirom na prikazano

Borac je u okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige doživio svoj treći ovosezonski poraz, a bolji od banjalučkog sastava na stadionu Otoka bio je Olimpic rezultatom 4:1.

Četiri gola u mreži izabranika Vinka Marinovića možda su malo previše obzirom na prikazano tokom utakmice.

"Nažalost mislim da je poraz previsok obzirom na igru koju smo prikazali. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali dvije – tri dobre šanse, a Olimpic je jednu šansu iskoristio i poveo 1:0. U drugom poluvremenu uspjeli smo se vratiti, postići gol i faktički smo nekako držali igru pod kontrolom. Ipak nakon jedne greške i dobre tranzicije Olimpica, došli su do tih 2:1, a mi smo nekako u tom trenutku pali", rekao je šef stručnog štaba banjalučkog Borca Vinko Marinović, te dodao:

"“U tom nekom kratkom vremenskom periodu, mislim da su golovi čak pali u svega pet - šest minuta, tako da smo doživjeli težak poraz za koji mislim objektivno nismo zaslužili. Ako izuzmemo period nakon vodećeg gola, nekako je sve išlo na neriješen rezultat na kraju".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaleri Borca imali su dobre prilike koje su propustili. Pogotovo kod rezultata 0:0 zakazala je realizacija, ali i u preostalom dijelu utakmice Banjalučani su imali problema sa preciznošću i realizacijom.

"Imali smo problema u realizaciji, ali mi imamo problema i u fazi odbrane, gdje protivniku jednostavno poklanjamo lopte, ne rješavamo čiste situacije i na našu nesreću to je protivnik iskoristio i došao do visoke pobjede", kazao je na kraju trener Borca.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.