Marinović pred Legiju: Igrači su spremni dati maksimum

Održana konferencija za medije

Marinović pred Legiju: Igrači su spremni dati maksimum

  U prostorijama HŠK Zrinjski održana je konferencija za štampu pred utakmicu 2. pretkola Evropske lige. 

Voljom žrijeba odlučeno je da će Zrinjski u svoju novu evropsku avanturu krenuti utakmicom protiv Legije, a uloga favorita je na leđima varšavskog kluba koji je u Hercegovinu doputovao u najjačem sastavu. 

"Čeka nas jedna izuzetno teška utakmica protiv teškog protivnika. Sam podatak da u svojoj ekipi imaju pet igrača koji su nastupali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Legia jeste favorit, ali moji igrači su maksimalno motivisani i spremni dati maksimum za povoljan rezultat", kazao je trener Vinko Marinović i potom nastavio: 

"Sigurno je da smo pratili Legiju. Došao im je novi trener koji je u pripremama dosta rotirao ekipu. Dobili smo izvještaj sa njihove zadnje utakmice, kao i informacije da će u Mostaru u kadru biti i neki od igrača koji su igrali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj", istakao je trener Zrinjskog. 

Iako je Zrinjski autsajder, Marinović je poželio pobjedu.

"Zadovoljio bih se, kao i u svakoj utakmici, pobjedom bez primljenog pogotka. Sutra ćemo se iz prve ruke uvjeriti u njihovu snagu." 

Svoja očekivanja uoči utakmice je iznio i kapiten kluba Pero Stojkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iako je Legia favorit protiv nas, mi imamo određene kvalitete sa kojima se možemo suprotstaviti i nadam se da ćemo izboriti povoljan rezultat. Bit će nam mnogo lakše igrati po ovoj vrućini, ali kako nama, tako i njima. Kao što su nas nosili i prijašnjih sezona tako i ovu utakmicu pozivam navijače da dođu u što većem broju da nas bodre, a mi ćemo dati maksimum sigurno."

Utakmica između Zrinjskog i Legije igra se u utorak s počketom u 18:30 sati. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi