Marinović: Ubi nas neefikasnost

Trener Borca zabrinut

Marinović: Ubi nas neefikasnost

A. Beganović

Poraz od prvoligaša RS Tekstilca iz Dervente od 1:0 može da zabrine sve u stručnom štabu Borca, ali samo kad je u pitanju neefikasnost. Već dugo vremena u ovom klubu ne mogu da pronađu lijek za rješavanje problema realizacije koji je sve izraženiji.

I trener Marinović je priču počeo iz tog ugla.

"Ubi nas neefikasnost. Prosto je nevjerovatno kako mi ne uspijevamo da realiziramo neke od prilika. Mi šanse stvaramo kao na traci i to poslije tečnih akcija i sve je dobro do same  završnice", kazao je Marinović.

I protiv Tekstilca bila je prisutna stara boljka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo najmanje sedam sjajnih prilika koje nismo pretvorili u pogodak. Pet puta smo pogodili okvir gola, prečku ili stativu, ali šta to vrijedi kad ne možemo podesiti nišanske sprave i pogoditi mrežu protivnika. Tekstilac je iskoristio jednu sitnu grešku u odbrani i kaznio nas za promašaje", zaključio je Vinko Marinović.

Do početka drugog dijela sezone banjolučki tim će odigrati u petak još jednu utakmicu, a protivnik će im biti Sloboda iz Mrkonjić Grada.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.