Marko Martinović odlučio igrati za Hrvatsku

Veznjak Benfike i bivši kadetski reprezentativac BiH

Marko Martinović odlučio igrati za Hrvatsku

D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je u Ivankovu u Hrvatskoj odigrala prijateljsku utakmicu protiv svojih vršnjaka iz Hrvatske. Izabranici selektora Sakiba Malkočevića odigrali su sjajnu utakmicu te rezultatom 4:1 pobijedili Hrvatsku.

Iste selekcije sutra će odigrati još jednu utakmicu, a sve je to u sklopu priprema za Elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kako smo vidjeli u jučerašnjem zapisniku igrača u reprezentaciji Hrvatske pisalo je Marko Martinović.

Poznavajući i prateći ranije akcije ove selekcije znamo da je Marko Martinović ofanzivni veznjak portugalske Benfike i kadetski reprezentativac BiH, pa nam je bilo čudno otkud u dresu Hrvatske. Kontaktirali smo selektora bh.kadeta, koji je otkrio o čemu je riječ.

"Nije bila nikakva greška u zapisniku, Marko Martinović odlučio se u budućnosti nastupati za Hrvatsku.Mi tu ništa ne možemo, to je njegova odluka, a i naša sudbina nažalost" kratko je prokomentarisao Malkočević odluku mladog igrača da bh.dres zamjeni kockastim.

Marko Martinović rođen je u Mostaru prije 16 godina, karijeru je počeo u Zrinjskom, da bi prije dvije godine prešao u splitski Hajduk, odakle je ove godine i prešao u slavnu Benfiku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi