Marković i Jaganjac u konkurenciji za Sarajevo

Stekli pravo nastupa za Čelik

Marković i Jaganjac u konkurenciji za Sarajevo

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u ovoj sezoni će kao i prošloj voditi veliku bitku za opstanak u Premijer ligi. Zeničani su potpuno izmijenili ekipu, koja je sastavljena pretežno od igrača iz Zenice.

Na otvaranju prvenstva, crno-crveni su poraženi u Banjaluci rezultatom 2:0 od ekipe Borca. Realno više nisu mogli ni očekivati, kada se zna koliko su se domaćini pojačali, ali i da je Čelik nastupio bez četvorice igrača, koji nisu stekli pravo nastupa za Čelik.

U narednom kolu u nedjelju na rasporedu je 2.kolo i derbi starih rivala, Čelik će na Bilinom Polju dočekati Sarajevo, te se očekuje dobra utakmica, ali i posjeta na tribinama. Za ovu utakmicu stručni štab na čelu s Kemalom Hafizovićem moći će računati i na dvojicu igrača, koja nisu imala pravo nastupa u 1.kolu protiv Borca. Riječ je o golmanu Mateju Markoviću, te stoperu Vedadu Jaganjcu.

Marković se odbranama u pripremnim utakmicama nametnuo kao prva opcija na golu Zeničana, te nema sumnje da će on u nedjelju biti posljednja prepreka za napadače Sarajeva. S druge strane Jaganjac će pojačati konkurenciju kada je u pitanju defanzivna linija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još je upitno hoće li protiv Sarajeva nastupiti Bernad Imamović i German Kuoadio, koji još nisu registrovani za Čelik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi