Marković: Još nismo svjesni šta smo uradili
Foto: nfsbih.ba

Bh. golman za SportSport.ba nakon pobjede

Marković: Još nismo svjesni šta smo uradili

E. Čaušević

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je priredila veliko iznenađenje u prvog kolu elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobjedom protiv Francuske.

Izabranici Tonija Karačića danas su sa 2:0 savladali aktuelnog prvaka Evrope, juniorsku reprezentaciju Francuske. Naša reprezentacije do prednosti je stigla golom Demirovića u 40. minuti nakon greške golmana domaćih, dok je konačnih 2:0 za naš tim postavio rezervista Ćavar u samom finišu utakmice.

Jedan od junaka današnje pobjede bio je golman Igor Marković koji je sa svojim odbranama izluđivao Francuze. Marković je posebno briljirao u finišu utakmice kada je sa dvije fenomenalne intervencije spriječio Trikolore da izjednače na 1:1. Bh. golman je nakon utakmice za SportSport.ba izjavio da igrači još uvijek nisu svjesni šta su uradili.

"Velika timska pobjeda! Atmosfera u ekipi kao i do sada je odlična i raspoloženje je na nivou. Presretni smo svi zbog uspjeha i još uvijek nismo svjesni šta smo uradili, ali već moramo da se okrenemo narednoj utakmici. Kada smo izašli na teren jedini cilj je bio da ne primimo gol, a ako damo gol to je veliki plus. Osjećaj je fantastičan, presretan sam što sam bio dio ove historijske pobjede sa kojom smo na pragu Evropskog prvenstva", rekao je Marković koji se osvrnuo i na naredni meč protiv Izraela:

"Okrećemo se toj utakmici i sada nam je ona najbitnija. Idemo na pobjedu, neće biti lako jer oni imaju brzu i složnu ekipu, ali mi ćemo dati sve od sebe da i u toj utakmici upišemo pobjedu, a nakon toga da proslavimo plasman na EP".

Utakmica drugog kola elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Izraela i Bosne i Hercegovine igra se u petak od 16:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije