Marković: Slaven respektujemo, ali moramo proći u dalju fazu

Golman Čelika za SportSport.ba

Marković: Slaven respektujemo, ali moramo proći u dalju fazu

Piše: D. Kurbegović
Nogometaši Čelika u 1/16 finala Kupa BiH naredne srijede igrat će protiv Slavena u Živinicama. Budući da se igra jedna utakmica, Zeničane sigurno ne očekuje lagan posao, domaćini će sigurno željeti skinuti skalp crno-crvenima, a na izabranicima Kemala Hafizovića je da na terenu opravdaju ulogu favorita.

Posljednja prepreka za igrače Slavena biće golman Matej Marković, ponajbolji igrač Čelika u dosadašnjem dijelu prvenstva. On se nada da će njegov klub proći u dalju fazu takmičenja, a ovom prilikom dotakao se i naredne utakmice protiv Viteza.

"Svima je sigurno gušt igrati i pobijediti Čelik, ali na nama je da to spriječimo i opravdamo ulogu favorita. Mi u utakmicu protiv Slavena moramo ući maksimalno ozbiljno, domaćine respektujemo, ali moramo proći u dalju fazu takmičenja. Bez podcjenjivanja uz pravi pristup od prve minute vjerujem da ćemo u tome i uspjeti. Nadam se da ćemo što dalje dogurati u Kupu, kada smo već u prvenstvo slabije krenuli", ističe 21-godišnji Marković.

Naredna utakmica u prvenstvu Zeničanima donosi komšijski derbi u Vitezu.

"Igramo protiv ekipe koja je ispod nas, već polako zaostajemo za ostalim ekipama i nemamo izbora nego da idemo na pobjedu. Moramo se bacati na glavu kako bi osvojili tri boda. Vitez je isto tako u teškoj situaciji kao i mi, tako da očekujem dobru i otvorenu utakmicu. Ne smijemo više dozvoliti onakav pad, kao protiv Zrinjskog u Mostaru, ako pobijedimo u Vitezu, vjerujem da možemo brzo do sredine tabele", nada se golman Zeničana.

Iako Čelik ima najgoru odbranu lige, Marković je jedan od zapaženijih pojedinaca.

"Kada primiš 14 golova u šest utakmica golman ne može nikako da bude zadovoljan. Zadovoljan sam nekim individualnim stvarima koje sam odradio, ali opet bi mi draže bilo da djelujemo bolje kao kolektiv, pogotovo mi u zadnjoj liniji. Nadam se da ćemo taj segment popraviti u narednim utakmicama", kazao je za SportSport.ba Matej Marković.


Kup BiH