Markoviću nije jedinom oštećeno ili ukradeno auto u Zenici

Slučajnost ili ne?

Markoviću nije jedinom oštećeno ili ukradeno auto u Zenici

D. Kurbegović

Vijest da je golmanu Mateju Markoviću, inače najboljem igraču Čelika u dosadašnjem toku sezone, oštećen automobil nakon povratka iz Krupe na Vrbasu, gotovo je pa uobičajena kada je u pitanju zenički premijerligaš. 

Marković, naime,nije prvi igrač Čelika kojem su ukrali, zapalili ili oštetili auto. Tako je, još krajem prošlog vijeka, aktuelnom članu Upravnog odbora, a tada stoperu Čelika- Maglajliji Miralemu Naliću, s parkinga ispred stadiona Bilino polje ukraden Golf "dvojka“. 

Golf, ali nov i serije "četiri“, ukraden je i 2004. godine tadašnjem igraču, Sinjaninu Borisu Paviću. Njemu je auto ukradeno u naselju Babina rijeka, gdje je stanovao. 

Aktuelnom treneru Kemalu Hafizoviću, prije desetak godina,kada je također vodio Čelik, izbušene su gume na automobilu ispred njegovog bivšeg kafića "11“, koji se nalazio u utrobi stadiona. 

Bez automobila je 2010. godine ostao trener Abdulah Ibraković, kojem je tokom noći, ispred zgrade u Crkvicama gdje je stanovao, zapaljen i potpuno izgorio "Jaguar“. 

Godinu dana kasnije ispred stadiona Bilino polje oštećeno je auto tadašnjeg direktora Nermina Šabića, a počinitelj je uhapšen na licu mjesta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Automobil je, ali u građanskim protestima u februaru 2014. godine, zapaljen i nekadašnjem veznjaku Čelika Petru Bašiću, koji je te zime bio tek stigao u Zenicu. Bašić je svoj BMW parkirao ispred sjedišta Vlade Zeničko-dobojskog kantona i otišao na pripreme s ekipom, ali je ubrzo dobio obavijest da je njegov ljubimac zapaljen te potpuno izgorio. Ovo je i jedini incident koji nije imao veze s angažmanom u Čeliku. 

Iste je godine, ali krajem avgusta, ispred stadiona Bilino polje demolirano i auto Anelu Dediću. Zeničanin se tog ljeta tek bio vratio iz Viteza, a auto mu je oštećeno nakon poraza u Banjoj Luci od Borca.  

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi