Martić: Spreman sam za razgovor, selektor ima zadnju riječ

Iz Verone za SportSport.ba

Martić: Spreman sam za razgovor, selektor ima zadnju riječ

Hellas Verona je prije dvije sedmice u okviru 16. kola Serije A poražena od Chieva s minimalnih 1:0, a uz dobru partiju Ervina Zukanovića, na terenu je dominantan bio i Ivan Martić.

Fudbaler bh. porijekla od strane Gazzetta dello Sporta proglašen je kao najbolji pojedinac u redovima Hellas Verone, što je svakako bio povod da kontaktiramo Martića, koji je po drugi put pristao govoriti za SportSport.ba.

Martić je desni bek koji je u juniorskim danima stažirao u švicarskom St. Gallenu, koji ga je potom poslao na 'kaljenje' u Schaffhausen. Član drugoligaša bio je pola godine, a onda je uslijedio povratak u St. Gallen, u kojem je pokazao raskošni kvalitet koji ga je doveo do Serije A.

"Prvi profesionalni ugovor potpisao sam sa 16 godina, ali nije bilo lako u tom periodu nametnuti se treneru St. Gallena. Bio sam često sklon i povredama, međutim, kada je to prošlo uslijedio je veliki napredak. Izborio sam se za mjesto prvotimca, a onda su me zapazili i skauti Verone i dalje znate sve", prisjetio se Martić.

Tokom razgovora Martić je istakao da je ponosan zbog činjenice da se već od samog dolaska izborio za status prvotimca Verone.

"Realno nije mala stvar biti standardan u timu koja se takmiči u Seriji A i zbog toga sam jako ponosan na sebe, no uvijek ima prostora za napredak. Želim što više učiti i da moja karijera ide korak po korak".

Martić bi se zasigurno uskoro mogao naći u širim planovima selektora Mehmeda Baždarevića, a na pitanje šta misli o tome, odgovorio je: 

"Roditelji su mi iz BiH i mnogo mi je drago kada čujem da se navijači BiH raspituju za mene, ali ipak, neko se drugi pita više. Ja sam spreman razgovarati sa selektorom Baždarevićem, ali moj prioritet je da svoje govorim na terenu, a ostali neka rade svoj posao".

Na kraju je prokomentarisao život u vječnom gradu ljubavi.

"Lijepo sam se snašao u Veroni, stvarno je prelijep grad, iako i nemam mnogo vremena da uživam u njemu. Većinom mnogo vremena oduzmu treninzi, ali kad imam slobodnog vremena, iskoristim ga da malo i prošetam po Veroni. Nisam tip igrača koji se voli provoditi mnogo", kazao je Martić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Martić je rođen u St. Gallenu, ali su njegovi roditelji porijeklom iz Dervente, te ima pravo nastupa za BiH. Odlikuje ga brzina, agresivnost u odbrani i osjećaj za igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.