Martinović: Svlačionica je ključ uspjeha

Fudbaler Radnika

Martinović: Svlačionica je ključ uspjeha

U redove Radnika srbijanski internacionalac Dušan Martinović je stigao na insistiranje Slavka Petrovića. 

Martinović se na samom startu sezone izborio za mjesto u prvih jedanaest, a neizostavan je i kod novog trenera Nebojše Miloševića kojem se na povjerenju zahvalio pobjedničkim golom u posljednjoj utakmici protiv Slobode. 

"Što se tiče utakmice u Tuzli, mislim da smo taktički odigrali odlično. Na vrijeme smo postigli gol, pa je poslije bilo lakše igrati. Sloboda je pokušavala iz par poluprilika, ali smo se mi odlično branili i iz toga napravili par dobrih kontri, no nismo imali sreće da postignemo još koji pogodak. Kada se sve sabere zasluženo smo slavili", kazao je Martinović. 

Malo je falilo da ovaj fudbaler nastupe u ovom evropskom takmičenju zabilježi baš u dresu Slobode, koja je bila izuzetno zainteresovana za njegove usluge.

"Dosadašnji dio sezone prolazi odlično, osim lošeg početka prvenstva. Vremenom smo se podizali i vjerujem da ova ekipa ima još dosta da pokaže. Ono što je najbitnije je da je atmosfera odlična, svi igrači stoje čvrsto na zemlji. Naš cilj je da igramo play-off, a ono što moram istaći je da sam igrao u dosta klubova u Srbiji i da nigdje nisam vidio da se igrači ovoliko trude na treninzima i utakmicama. Momci stvarno uvijek daju svoj maksimum, pa ne sumnjam da će tako biti i u sljedećem kolu protiv Željezničara", istakao je Martinović. 

Martinović je poznat po odličnom šutu sa distance. Do sada je imao nekoliko pokušaja, ali je prvijenac zabilježio u susretu sa Slobodom.

"Što se tiče golova, uglavnom sam ih postizao van 16 metara. Vjerujem da ću uspjeti da postignem još koji gol, ali nisam opterećen time. Bitno mi je da dajem svoj maksimum, nekad je to dovoljno, nekad ne, ali smatram da ću u nastavku pružati još bolje partije. Trener Milošević je donio neke novine u rad, nastavio je odličnu seriju, i svi od njega možemo mnogo naučiti" zaključio je Martinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tokom svoje karijere Marinović je još igrao za Borac Čačak, Jagodinu, Pegasus, Napredak Kruševac... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi