Napadač U-17 reprezentacije BiH

Marušić: Ne idemo na izlet, možemo proći grupu na Euru

D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija u Zenici se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Izabranici selektora Sakiba Malkočevića, koji je naš najuspješniji selektor u svim selekcijama, budući da se dva puta uzastopno plasirao na veliko takmičenje, spremno će dočekati nastup u Hrvatskoj, gdje nas očekuju tri veoma teške utakmice u grupnoj fazi.

Na spisku selektora je i mladi napadač Širokog Brijega, 17-godišnji Domagoj Marušić, koji i ove kao i prošle sezone igra sjajno u omladinskoj ligi BiH. On je kazao svoja očekivanja od nastupa u Hrvatskoj, te atmosferi u reprezentaciji.

"Prije svega mi ne idemo na izlet u Hrvatsku, mi tamo predstavljamo svoju zemlju i nadam se da ćemo to uraditi na najbolji mogući način. Kada su u pitanju protivnici mogu izdvojiti Njemačku kao favorita u grupi. Mi se faktički godinu dana pripremamo za ovo Evropsko prvenstvo, što nam je bio san i napokon smo ga i ostvarili. Što se tiče druge dvije selekcije u grupi isto tako su kvalitetne, ali moje mišljenje je da možemo proći grupu, a vidjet ćemo da li kao prvoplasirani ili kao drugi u grupi sasvim je nebitno" ističe mladi nogometaš Širokog Brijega.

Kadetska reprezentacija je pokazala da može svakome dati, ali i od svakoga primiti gol.

"Istina možemo svima dati, ali isto tako primati golove, nogomet je specifična igra, 90 minuta se igra i treba se od prve do zadnje minute igrati maksimalno ozbiljno. Ja sam spreman, ako selektor mi bude pružio šansu ja vjerujem da ću je maksimalno iskoristiti" kazao je Marušić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi