Kadetski reprezentativac BiH

Mašić: Borbenost će odlučiti ko će ići na Evropsko prvenstvo

D. Kurbegović

Napadač kadetske reprezentacije BiH i fudbaler Čelika Amir Mašić postigao je dva pogotka u pobjedi U-17 reprezentacije BiH protiv godinu dana mlađe selekcije.

Reprezentacija U-17 je slavila protiv U-16 rezultatom 4:0, a po dva pogotka su postigli Behram iz Željezničara i Mašić iz Čelika, koji je nakon utakmice govorio za SportSport.ba.

"Prvo poluvrijeme je bilo podjednako a u drugom poluvremenu sam promijenio poziciju. Prešao sam s lijevog krila na prednjeg veznog i tu sam se bolje pokazao".

Kadetska reprezentacija igra elitni krug kvalifikacija protiv Škotske, Mađarske i Češke Republike. Dvije selekcije idu dalje, a svoje mišljenje o tome je dao i sam Mašić:

"Naravno da se možemo plasirati. Svi smo tu negdje, podjednaki smo. Odlučit će borbenost, a ja mislim da možemo otići na Evropsko prvenstvo"

Mašić je prvi strijelac kadetske Premijer lige, a o ambicijama sa Čelikom rekao je:

"Nadam se da ćemo biti među prve tri ekipe. Volio bih se svojim igrama istaći i naći se u prvoj ekipi Čelika. Cilj mi je da postignem još petnaest golova, da sezonu završim sa preko trideset golova na svom kontu", kroz blagi smijeh je za SportSport.ba završio talentovani fudbaler Zeničana i reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.