Mašić, Haurdić, Sadiković i Ružić do ljeta u Čeliku

Predstavljena pojačanja na Bilinom polju

Mašić, Haurdić, Sadiković i Ružić do ljeta u Čeliku

D. Kurbegović

Na današnjoj press konferenciji na Bilinom polju predstavljeni su igrači koji su zvanično potpisali nove ugovore s Čelikom.

Golman Branislav Ružić je, nakon što mu je istekao ugovor, isti produžio, dok je povratnik Anes Haurdić, koji je iz kluba otjeran od strane Ive Ištuka. Enis Sadiković dolazi iz Krupe, dok je posljednji novi član Eldin Mašić iz Olimpica.

Vidi video!

Prvi čuvar mreže kluba s Bilinog polja i na proljeće će biti Branislav Ružić, koji je zadovoljan ishodom situacije, glede ostanka u Zenici.

"Na obostrano zadovoljstvo produžio sam ugovor do ljeta s opcijom produženja. Drago mi je što sam ostao na Bilinom polju i što ću i dalje nositi crno-crveni dres. Očekuje nas velika borba na proljeće, nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo svoj cilj, a to je opstanak u ligi. Ja se nadam da ću svojim odbranama dodatno približiti klub našem cilju", istakao je Ružić.

Anes Haurdić nije bio puno rječit, jer je već predstavljen u Čeliku prije početka sezone i ne želi se vraćati na period iza sebe.

"Svi me već dobro znate, neću se vraćati na ono što je bilo prije. Drago mi je što sam ponovo u Čeliku, ja obećavam borbu na terenu i maksimalno zalaganje do posljednje minute u svakoj utakmici. Nadam se da svi zajedno možemo izboriti opstanak u Premijer ligi", jasan je bio Haurdić.

Vidi video!


Enis Sadiković pojačat će konkurenciju na bočnim pozicijama, te veznom redu.

"Čelik je veliki klub, drago mi je što sam došao u ovaj grad, znam da su ovdje navijači zaista fantastični. Čast mi je što ću obući crno-crveni dres, ja ću dati sve od sebe da opravdam svoj dolazak na Bilino polje. U svakoj utakmici ćemo igrati otvoreno i nadam se da ćemo uz pomoć navijača, čiji povratak na tribine će sigurno biti dodatni motiv za nas igrače da u svakoj utakmici dajemo i više od maksimuma kako bi izborili opstanak u ligi", kazao je Sadiković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidi video!


Eldin Mašić 30-godišnji veznjak već je oblačio crno-crveni dres, ali u omladinskim kategorijama.

"Prije 12 godina sam nosio dres Čelika u juniorskoj konkurenciji, imali smo sjajnu ekipu s Burićem, Hećom, Karićem, Salčinovićem. Ne znam zašto tada nisam ostao u Zenici, ali drago mi je što sam se vratio ovdje. Došao sam u veliki klub, s najboljim navijačima u državi. Ja ću dati svoj maksimum, svi znaju kakav je moj stil igre i mogu obećati da ću davati sve od sebe u svakoj utakmici. Naš cilj se zna, te se nadam da možemo nadoknaditi šest bodova zaostatka za Metallegheom", priznao je Mašić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi