Mašić: Ovo je klub u usponu, brzo smo se dogovorili

Nekadašnji član Čelika za SportSport.ba

Mašić: Ovo je klub u usponu, brzo smo se dogovorili

S. Mlaćo

Nekadašnji član mlade reprezentacije BiH Eldin Mašić odlučio je napustiti NK Čelik i skrasiti se u redovima člana Druge lige FBiH grupa Centar NK Moševac iz Maglaja.

Ambiciozni čelnici Moševca uspjeli su "nagovoriti" Mašića za dolazak u njihov klub, a ovaj 30-godišnjak je na kraju i pristao. Mašić je osim Čelika u BiH nosio i dres Olimpika, Radnika, Sloge Doboj, Zvijezde Gradačac, Istre, Žepča.

"Nisam vjerovao da ću privući toliku pozornost prelaskom u NK Moševac. Moram istaći da sam dobio puno poziva od bivših saigrača, raznih novinara, pojedinih trenera i privukao sam veću pažnju nego transferi bh. igrača koji su otišli van Bosne i Hercegovine. Mišljenja su podjeljenja, a imao sam punude od većih klubova", kazao je Mašić za SportSport.ba.

Zahvalio se čelnicima Moševca, te za njih imao samo riječi hvale.

"Sklopio sam dogovor sa predsjednicma kluba Admirom i Arminom Mrvoljakom, te sponzorom kluba Dženarom i menadžerom kluba Aldinom Bašićem. Ovo je klub u usponu, te trenutno jedan od boljih kada su finansije u pitanju. Moramo napomenuti da nam je trener član šampionske generacije Čelika Ekrem Bradarić, no pravi razlog mog dolaska je ipak privatan", istakao je iskusni nogometaš.

Iz NK Moševac najavljuju da za njih prelazni rok još uvijek završen, pa nije isključeno da još jedno veliko pojačanje do početka sezone "sleti" u Maglaj. Sigurno će te to prepoznati i navijači, pa je očekivati veliku podršku i sjajnu atmosferu na svim utakmicama ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi