Mašić pred Travnik: Ne plašimo se, idemo po iznenađenje

Fudbaler živiničkog Slavena za SportSport.ba

Mašić pred Travnik: Ne plašimo se, idemo po iznenađenje

M. Šljivak

Novi član Prve lige Federacije BiH od ove sezone je Slaven iz Živinica.

Nakon dugogodišnjeg igranja u Drugoj ligi Sjever, Živiničani su odradili sjajno prošlu sezonu i u vikendu pred nama počinju takmičenje u Prvoj ligi.

Ekipa se u odnosu na prošlu sezonu nije mijenjala, a dovedeno je i nekoliko igrača, koji imaju iskustvo igranja u Prvoj ligi.

Jedan od onih koji je s ekipom izborio plasman u viši rang u prošloj sezoni je Enis Mašić (21), koji smatra da je Slaven dovoljno kvalitetna ekipa kako bi u jako teškoj konkurenciji izborio opstanak.

"Smatram da možemo izdržati jak tempo ove sezone. Ekipa koja je uvela Slaven je ostala na okupu i dobro se poznajemo. Također, došlo je šest kvalitetnih pojačanja i vjerujem da opstanak neće doći u pitanje", rekao je Mašić za SportSport.ba.

Ekipu je ovog ljeta preuzeo legendarni Midhat Memišević, dobro poznato ime u Bosni i Hercegovini. Njegov dolazak ekipi daje dodatnu snagu.

"S trenerom Memiševićem sam imao priliku raditi u Drugoj ligi. Radi se o veoma dobrom stručnjaku, koji je uspio nametnuti pobjednički mentalitet za vrli kratko vrijeme. On je za nas veliko osvježenje pred start nove sezone", pohvalno govori Mašić o treneru NK Slaven.

Otvaranje sezone živiničkom timu donosi jako teško gostovanje u Travniku. Mašić vjeruje da njegov tim može do iznenađenja.

"U Travniku se sigurno nećemo braniti i tražićemo iznenađenje već u prvom kolu. Znamo da je Travnik posebno opasan tim na domaćem terenu. Međutim, ne bojimo se i hrabro ulazimo u ovaj duel", rekao je na kraju razgovora Mašić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi