Matan: Ovo je uspjeh, imamo realne šanse za plasman na EP

Selektor malonogometne reprezentacije

Matan: Ovo je uspjeh, imamo realne šanse za plasman na EP

Malonogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2016. godine u Srbiji. 

Više razloga za slavlje u sinoćnjem meču imala je selekcija Rusije, a naši "hakleri" kvalifikacijski turnir završili su sa dvije pobjede i porazom, što je bilo dovoljno da izbore nastup u baražu. 

Sretan i ponosan zbog uspjeha Bosne i Hercegovine bio je i selektor Boro Matan, koji je u razgovoru za SportSport.ba istakao da naša reprezentacija ima realne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. 

"Iskreno, ja sam zadovoljan i plasmanom u baraž, jer ovo je uspjeh ako uzmemo u obzir na koji način se kod nas tretira futsal. U baražu nas očekuju kvalitetne ekipe, ali mi smo pokazali da imamo svoj kvalitet i realne su šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", kazao je za SportSport.ba Matan, koji se potom osvrnuo na poraz od Rusije.

"Odigrali smo vrhunsku utakmicu i nedostatak sreće nas je dijelo od pobjede. Rusija je bila favorit i prije početka turnira, ali moji momci su dali sve od sebe i ko je god bio na utakmici vidio je da smo stvorili dosta šansi. Ponavljam opet, ovo je veliki uspjeh i nadam se da ćemo slaviti u baražu", poručio je Matan. 

Tabela:

1. Rusija 3 3 0 0 10:1 9
2. Bosna i Hercegovina 3 2 0 1 10:6 6
3. Holandija 3 0 1 2 4:8 1
4. Latvija 3 0 1 2 6:15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.