Futsal reprezentacija u baražu

Matan: Uz podršku s tribina do pobjede nad Kazahstanom

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH u futsalu sutra će u zeničkoj Areni odigrati prvu utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo, a protivnik našoj selekciji je veoma snažna selekcija Kazahstana.

SportSport.ba pratio je treninge naših malonogometaša, a dan uoči utakmice razgovarali smo i sa selektorom Borom Matanom.

"Dva puta dnevno smo radili u Zenici, imamo zaista dobre uvjete, ali nas je poremetila malo povreda kapitena Nijaza Mulahmetovića, koji se povrijedio u prijateljskoj utakmici protiv Srbije, te je njegov nastup sutra upitan. Imamo još nekoliko rovitih igrača, ali naš medicinski tim će učiniti sve da sutra istrčimo u najjačem sastavu",nada se Matan.

Kazahstanci su veoma jaka selekcija, koja u svojim redovima ima nekoliko Brazilaca.

"Ko prati ovaj sport vrlo dobro zna, da je kazahstanski Kairat prošle sezone osvojio Ligu šampiona u futsalu, većina igrača iz te ekipe je u reprezentaciji, a između ostaloga i trojica Brazilaca, koji su vrhunski igrači. Mi smo analizirali našeg protivnika, znamo protiv koga igramo, momci su spremni i svjesni su da ovaj dvomeč može biti kruna ove generacije. Naš protivnik je favorit, ali u dvije utakmice možemo napraviti iznenađenje. Sutrašnja utakmica će biti samo prvo poluvrijeme, treba sačuvati snagu i za uzvrat", govori selektor naših malonogometaša.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Reprezentacija prvi puta svoje utakmice igra u zeničkoj Areni.

"Istina je da ćemo sutra prvi puta istrčati pred navijače u Zenici, vrlo dobro znamo kakva ovdje bude atmosfera, nadamo se da ćemo privući veliki broj gledatelja, te da ćemo uz njihovu podršku slaviti pobjedu nad Kazahstanom. Nadam se da će nam Zenica biti sretna, te da ćemo se konačno plasirati na jedno veliko takmičenje kada je u pitanju ovaj sport", kazao je za SportSport.ba Boro Matan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti