Matan:Turnir u Poljskoj će nam dobro doći uoči kvalifikacija

Selektor futsal reprezentacije BiH

Matan:Turnir u Poljskoj će nam dobro doći uoči kvalifikacija

D. Kurbegović

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine treći dan se nalazi u Zenici na mini pripremama pred odlazak u Poljsku, gdje će učestvovati na turniru četiri selekcije na poziv domaćina. 

Selektor Boro Matan raduje se svakom okupljanju svojih izabranika, jer zna koliko je to važno pred nastupajuće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u aprilu mjesecu. Za SportSport.ba je kazao nešto više o okupljanju, problemima oko igračkog kadra, očekivanjima u kvalifikacijama, te kvaliteti domaćeg prvenstva.

"Mi smo u Zenici tri dana, napravili smo šest treninga i krećemo za Poljsku. Ovo je naše treće okupljanje, termin baš nije idealan, jer je pauza u našem prvenstvu. Međutim dobro će nam doći naredne utakmice, da vidimo gdje smo i šta smo, ali i da probamo neke nove igrače.Planirali smo pozvati 16 igrača, ali od početka smo imali problema, Ivanković je povrijeđen, Aladžić je došao, ali je i on povrijeđen, dok je Mulahmetović otkazao nastup zbog privatnih obaveza. Još jedan problem imali smo u vidu povrede Boškovića, te otkazivanja Hasanovića zbog privatnih obaveza, naknadno smo pozvali Ramića i Jokića", ističe Matan.

Turnir u Poljskoj će dobro doći radi sistema utakmica.

"Ovo je nama iz više razloga zanimljiv turnir, jer je napravljen kao kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Imat ćemo u četiri dana tri utakmice, reprezentacije su posložene, da imamo različitih nivoa i kvaliteta. Slovenija, Poljska i Finska su kvalitetne selekcije, tako da ćemo imati dobre utakmice i s obzirom u kojem sastavu mi idemo, vidjet ćemo koliko ćemo moći bez nekih od nosioca naše igre. Futsal je u posljednje vrijeme u našoj zemlji na većem nivou, meni je drago kada imamo puno igrača koji igraju vani, ali evo Bevanda i Ivanković su se vratili u Zrinjski, tako da je naša liga odmah kvalitetnija, Moram istaći da je i Nogometni savez prvi puta organizovao seminar za trenere i edukaciju, što će svakako puno značiti u narednom periodu", nada se selektor futsal selekcije.

Reprezentaciji uvijek malo fali da se plasira na veliko takmičenje.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Mi sada imamo stvarno zanimljivu grupu, imamo Azerbejdžan iz prve skupine, iz druge je Mađarska, mogli smo i gore i bolje proći, ali mislim da možemo izboriti baraž. Igrali smo već dva puta baraž, nadam se da će ovo biti treća sreća. Plasmanom na Evropskom prvenstvo sigurno bi ovaj sport otišao na mnogo veći nivo u našoj zemlji, te bi u budućnosti bilo lakše i trenerima i igračima u našoj zemlji, ali i u reprezentativnim selekcijama" kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Boro Matan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti