Mateo Šafradin novo pojačanje Novog Travnika

Mateo Šafradin novo pojačanje Novog Travnika

NK Novi Travnik se sve više i više pojačava pred početak premijerne sezone u Prvoj ligi FBiH. Nakon što su doveli Petra Kovača na posudbu iz Viteza, te Senada Tabakovića iz Metalleghea dodatno su pojačali zadnju liniju u vidu Matea Šafradina bivšeg lijevog beka NK Vitez.

Mladi Šafradin na kraju prošle sezone nije produžio ugovor sa premijerligašom iz Viteza te je odlučio da sreću potraži u drugom klubu. Neko vrijeme je proveo na probi u Novom Travniku, te oduševio i trenera i upravu kluba koja mu je vrlo brzo ponudila ugovor. Iako igra lijevog beka Šafradin je na pripremnim utakmicama postigao pogodak protiv Bosne iz Visokog, te upisao asistenciju u utakmici sa Zvijezdom iz Gradačca. 

"Prije svega zahvaljujem se klubu Novi Travnik i igračima na ugodnom gostoprimstvu. Ustalio sam se u momčad i uspio nadmetnuti treneru, te ću se truditi opravdati ukazano povjerenje. Iako smo debitanti već smo pokazali u pripremnim susretima da možemo parirati ekipama koje su već dugi niz godina prvoligaši. Očekujem dobru sezonu, dobru igru i nadam se da ćemo postići dobre rezultate" izjavio je Šafradin za SportSport.ba

Mateo Šafradin je prošao školu fudbala NK Vitez, te prošlu sezonu bio prvotimac, a na napuštanje kluba odlučio se zbog manjka minutaže.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.