Mato Neretljak na trenerskom usavršanju u West Hamu

"Čast mi je učiti od najboljih"

Mato Neretljak na trenerskom usavršanju u West Hamu

S. Mlaćo

Šef stručnog štaba NK Metalleghe BSI Mato Neretljak pored obaveza u krojenju plana priprema tima iz Jajca, uveliko radi i na svom trenerskom usavršavanju.

 Naime, ambiciozni Neretljak otputovao je u Englesku, a svoje usavršavanje i stjecanje dodatnog trenerskog znanja obavlja u West Hamu, kojeg sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić. 

"Zahvaljujem se Slavenu Biliću i njegovom stožeru na domaćinstvu. Slaven Bilić je sigurno jedan od najvećih stručnjaka sa ovih prostora, a to pokazuje u najjačoj ligi na svijetu. Jako sam sretan što mogu učiti od najboljih i to mi puno znači za razvoj u karijeri. Moje je da upijam svaki savjet i nastavim raditi. Siguran sam da sam na pravom putu i nadam  da ću dio usvojenog znanja prenijeti u nastavku sezone u Metalleghe BSI", kazao je za SportSport.ba Neretljak koji se početkom sedmice vraća u našu zemlju, a već 13. januara obavit će prozivku u redovima Metalleghea. 

Mato Neretljak je bivši reprezentativac Hrvatske, a u Metalleghe BSI  je stigao iz federalnog prvoligaša Orašja. Sutra će pratiti meč FA Cupa između West Hama i Manchester Citya.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi