Matović: Idemo u Banoviće po novi dobar rezultat

Goražde gostuje u Banovićima

Matović: Idemo u Banoviće po novi dobar rezultat

A. Beganović

Jedan od derbija 10. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine sutra će u Banovićima odigrati domaća Budućnost i Goražde.

Nakon devet odigranih kola Goražde se nalazi na 4. mjestu tabele sa 16 bodova, dok je Budućnost sedmoplasirana sa dva boda manje.

Goraždani su u ovu sezonu ušli sa samo jednim ciljem, a to je ostanak u prvoligaškom društvu, no dobrim igrama učvrstili su se u gornjem dijelu tabele, a eventualnom pobjedom u Banovićima ravnopravno bi ušli u bitku za sami vrh tabele.

"Igramo dobro, u Banoviće idemo rasterećeni, a tada smo najopasniji. Mislim da imamo ekipu koja u Banovićima može iznenaditi", za SportSport.ba je istakao golman Goražda, Darjan Matović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Dobro znamo sve mane i prednosti Budućnosti i doista sam pun optimizma. Ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice sigurno ćemo doći do pozitivnog rezultata, a za nas je to i remi, iako se ja nadam pobjedi", dodao je golman Goražda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.