Meč Čelika i Metalleghea će imati i humanitarni karakter

Dio prihoda za liječenje sina bivšeg igrača Čelika

Meč Čelika i Metalleghea će imati i humanitarni karakter

D. Kurbegović

Za NK Čelik narednih 20-tak dana je vjerovatno presudno za budućnost kluba.  Stručni štab zajedno s igračima čini sve kako bi klub ostao u Premijer ligi, dok Upravni odbor vrši krajnje napore, kako bi klub osigurao licencu za takmičenje u Premijer ligi za narednu sezonu, ali i najbitniju stvar u ovome trenutku -  potpisivanje reprograma s Poreznom upravom FBiH.

Na današnjoj press konferenciji koju je organizovao predsjednik kluba Selvedin Šatorović pored razgovora o reprogramu, licenci i rezultatima, prisutnim medijima otkrio je još jednu zanimljivu i humanu stvar, koju klub misli odraditi.

Naime, u subotu Čelik na Bilinom polju od 17 sati dočekuje Metalleghe, a ako zabilježi pobjedu, velike su šanse da već nakon ovog kola crno-crveni i zvanično osigurati opstanak. Međutim, utakmica u subotu imat će i humanitarni karakter. Uprava kluba donijela je odluku da se 20 posto od prihoda od ulaznica za utakmicu protiv Metalleghea odvoji za liječenje sina od bivšeg nogometaša kluba Seada Bajramovića. Njegov sin pati od opake bolesti i hitno mu je potrebna pomoć.

Sead Buco Bajramović je ranije bio desni bek Čelika, a njegove igre su cijenili navijači crno-crvenih. Tako je jedno vrijeme bio aktuelan i transparent posvećen ovom nogometašu, koji je u svakoj utakmici davao posljednji atom snage, kako bi ekipa ostvarila pozitivan rezultat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako ovo je jedan gest vrijedan pažnje, te se u klubu s Bilinog Polja nadaju da će što više navijača doći na utakmicu. Što zbog toga da podrži klub u presudnoj utakmici u borbi za opstanak, što u namjeri da kupovinom ulaznice spasi jedan mladi život.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi