Meč Jedinstva i GOŠK-a najposjećeniji u prvom kolu

Prva liga FBiH

Meč Jedinstva i GOŠK-a najposjećeniji u prvom kolu

Iza nas je prvo kolo u Prvoj ligi Federacije BiH, a posjeta na stadionima bila je slična prošlosezonskoj. 

U prosjeku je mečeve u Prvoj ligi FBiH posmatrao 391 gledalac, a rekordna posjeta očekivano je zabilježena u Bihaću gdje se okupilo 1000 gledalaca. Gost Jedinstva bio je GOŠK.

Susret Goražda i Gradine posmatralo je 400 gledalaca, dok se na Jošiku u Lukavcu, te stadionu Mladosti u Doboj Kaknju okupilo po 300 gledalaca. Gost Mladosti bila je Turbina, dok je protivnik Radničkog u jednom od derbija kola bio Rudar Kakanj.

U Mostaru je susret Branitelja i novajlije Metalleghea posmatralo 200 gledalaca, dok je najmanja posjeta zabilježena u Konjicu na utakmici Igmana i Podgrmeča gdje se okupilo svega 150 gledalaca.

Susreti u Gračanici (Bratstvo – Čapljina), i u Orašju (Orašje – Budućnost) nisu odigrani zbog vremenskih nepogoda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Posjeta u prom kolu 1. lige FBiH

Branitelj – Metalleghe 200
Goražde – Gradina 400
Igman – Podgrmeč 150
Radnički – Rudar 300
Mladost – Turbina 300
Jedinstvo – GOŠK 1000

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.