Mechelen ubjedljiv, Pandža veoma dobar

Jupiler liga

Mechelen ubjedljiv, Pandža veoma dobar

M. Šljivak

Fudbaleri Mechelena savladali su u prvom kolu belgijske lige ekipu Charleroija sa 4:2, a naš reprezentativac Boris Pandža odigrao je još jednu veoma dobru utakmicu u dresu Mechelena.

Poveo je Mechelen u 22. minuti golom Henkensa, no već u narednom napadu gosti preko Kaye dolaze do izjednačenja rezultata na 1:1. Ipak, na poluvrijeme Mechelen odlazi vodstvom od 2:1 nakon što je Henkens postigao svoj drugi gol u 30. minuti susreta.

Za ubjedljivu prednost se u nastavku pobrinuo De Petter. Prvo je u 67. minuti postigao gol za povećanje vodstva na 3:1, a potom je u 80. minuti svojim drugim golom povisio na 4:1. Minut kasnije Miličević je pogodio za konačnih 4:2.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Boris Pandža odigrao je veoma dobro kompletan susret u dresu Mechelena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.