Mediji u regionu o porazu BiH: Džeko će gledati EP na TV!

Zmajevi poraženi u Dublinu

Mediji u regionu o porazu BiH: Džeko će gledati EP na TV!

Regionalni mediji puno pažnje su posvetili sinoćnjoj utakmici baraža za plasman na Evropsko prvenstvo između Republike Irske i Bosne i Hercegovine. 

Izabranici Mehmeda Baždarevića na Aviva stadionu nisu bili na nivou i od plasmana na kontinentalnu smotru oprostili su se porazom (2:0), pa će tako kapiten Edin Džeko biti primoran gledati Evropsko prvenstvo na TV-u. 

Barem tako piše srbijanski Kurir koji je dio teksta posvetio i samom početku utakmice kada su "navijači BiH izazvali veliki skandal skandirajući Palestini i zviždeći tijekom minute šutnje. Ovakav potez okarakterisan je kao sraman. 

Utakmicu naše reprezentacije ispratio je i beogradski Blic. Pomenuti medij piše kako je selekcija koju vodi Martin O'Neill ostvarila historijski uspjeh eliminacijom bh. reprezentacije, jer je prvi put uzastopno izborila za dva učešća na Evropskom prvenstvu. 

Hrvatski Jutarnji list navodi da su Irci uz pomoć sudije slavili u Dublinu, uz dodatak: "BiH će, pak, još morati pričekati na svoj prvi nastup na Euru, nakon što je lani igrala na svom prvom Svjetskom prvenstvu." 

HRT uz naslov "BiH opet bez plasmana na Evropsko prvenstvo", navodi da je našoj reprezentaciji ovo bio drugi nastup u baražu za evropsku smotru. Irska je, pak, bila uspješnija u dodatnim kvalifikacijama za EP 2012. i nastupila je i na prošlom prvenstvu, piše, između ostalog, HRT. 

Crnogorske vijesti ističu da Republika Irska ne igra lijepo za oko, dok je pojedinačni kvalitet reprezentacije blago rečeno skroman. U tekstu piše da su Irci prvi put matirali Begovića nakon prestrogo dosuđenog jedanaesterca, dok se Walters drugi put u listu strijelaca upisao poslije prekida kada je dočekao loptu na drugoj stativi i tako zapečatio sudbinu Baždarevića u kvalifikacijama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, na Evropskom prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije, koje će biti podijeljene u šest skupina po četiri. Ždrijeb je na rasporedu 12. decembra u Parizu, a poznato je kako će nositelji biti domaćin Francuska, branitelj naslova Španija, te Njemačka, Engleska, Portugal i Belgija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.