Medunjanin: Drago mi je što sam ponovo tu

Povratnik u nacionalni tim

Medunjanin: Drago mi je što sam ponovo tu

Haris Medunjanin nije bio na proteklom okupljanju u martu mjesecu i to shvata kao dio procesa stvaranja tima.

"Drago mi je što sam ponovo tu. Naravno, shvatam da je selektor testirao neke mlađe i nove igrače u proteklim prijateljskim utakmicama i to je sasvim normalno. Sad sam opet tu, igramo protiv Španije, jedne od najboljih ekiipa na svijetu i to je za mene također veliki izazov", rekao je Medunjanin, koji se prošle sezone vratio u svoj Maccabi:

"Super se osjećam, vratio sam se jer su treneri iz Holandije, sve ih poznajem, već sam bio tu i osjećam se kao kod kuće. U Španiji sam imao lošu sezonu, nisam bio zadovoljan, tako da kad sam dobio poziv od njih, nisam se dvoumio da prihvatim. Žao mi je što nismo ništa osvojili a bili smo blizu, ali naredne sezone očekujem dvije titule".

Ako dobije priliku da zaigra u nedjelju Medunjanin je siguran da će dati sve od sebe.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Selektor je taj koji odlučuje, tu sam da treniram i ispunim sve zadatke, pa tako smatram da ću biti spreman ako dobijem šansu protiv Španije. Svjestan sam da svi, posebno mlađi igrači, kao i mi iskusniji želimo igrati protiv jedne ovakve reprezentacije", zaključio je Medunjanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi