Zmajevi se spremaju za Estoniju

Medunjanin: Moramo biti oprezni i što prije riješiti meč

Naš državni tim predvođen selektorom Mehmedom Baždarevićem već treći dan je na okupu i priprema se za nadolazeće kvalifikacije. 

Prva prepreka na putu ka Svjetskom prvenstvu bit će reprezentacije Estonije, a bh. reprezentativac Haris Medunjanin je svjestan da je početak kvalifikacija izuzetno bitan i da ostvariti pobjedu neće biti nimalo jednostavno. 

"Utakmica protiv Kipra nas je koštala plasmana na Euro. Izvukli smo pouku iz toga i sada se maksimalno pripremamo za Estoniju. Znamo da će biti teško jer više nema laganih protivnika. Imamo vremena do utorka i vjerujem da ćemo biti spremni", izjavio je Medunjanin. 

Medunjanin dodaje da je sretan što je ponovo dobio poziv.

"Uvijek je čast biti u reprezentaciji, vidjeti igrače i prijatelje. Imamo veliki motiv da se plasiramo na veliko prvenstvo kao što je Svjetsko u Rusiji." 

Kada je u pitanju duel sa Estonijom, Medunjanin poziva na opreznost.

"Najbitnije je da budemo tim, da se borimo jer oni će se braniti i pokušat će na kontru zabiti gol. Mi moramo biti oprezni, boriti se za svaki metar i što prije riješiti meč", ističe Medunjanin i dodaje da je Belgija najveći favorit.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Prednost je što poznajemo većinu protivnika. Svi znamo da je Belgija najveći favorit u našoj grupi, ali svako možete pobijediti svakoga. Ako se dobro pripremimo i napravimo dobar plan, možemo uzeti bodove protiv svake ekipe. Trebamo vjerovati u sebe, boriti se za svaki metar i kvalifikacije odigrati na najbolji način", riječi su Medunjanina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije