Mehanović: Uz ozbiljan pristup možemo u četvrtfinale

Kadetski reprezentativac BiH

Mehanović: Uz ozbiljan pristup možemo u četvrtfinale

Poziv selektora „U-17“ reprezentacije BiH Sakiba Malkočevića na Evropsko prvenstvo dobio je i igrač Genka Elvis Mehanović.

Ovaj napadač je za bh. kadete nastupio u tri susreta elitnog kruga kvalifikacija, a u pobjedi nad Češkom Republikom je postigao gol.

„Sanjali smo da se možemo naći na velikom takmičenju i taj san se ostvario. Jedva čekamo da počne Šampionat. Radili smo odlično u Zenici i spremni idemo u Hrvatsku. Smatram da smo u dobroj formi i da možemo napraviti veliki rezultat“, rekao je Mehanović.

Talentovani ofanzivac otkriva koje je njegovo najjače oružje na terenu.

„Jak sam i dobro se gradim. Kada dobijem loptu, teško neko može da mi je oduzme.“

Mehanović smatra da ekipa može proći u drugu fazu takmičenja.

„Sigurno je da će protiv Njemačke biti najteže, ali nećemo se predati. Daćemo sve od sebe da i u tom susretu ostvarimo pozitivan rezultat. Ne smijemo zanemariti ni ostale protivnike. Svaka ekipa koja se plasira na Evropsko prvenstvo je kvalitetna. Uz ozbiljan pristup nadamo se prolasku u četvrtfinale.“

Na pitanje u kojem bi klubu volio da igra, Mehanović kaže: „U Feyenoordu. To je klub koji ima sjajne navijače i uvijek je odličan ambijent na njihovim utakmicama.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi