Mehidić: Idemo se nadigravati sa Željom

Sloboda gostuje na Grbavici

Mehidić: Idemo se nadigravati sa Željom

Jesenji dio sezone okončao je kao kapiten tuzlanske Slobode, a proljetni je počeo kao jocker trenera Husrefa Musemića.

U međuvremenu je Damir Mehidić stao na „ludi kamen“, otvorio novu stranicu u knjizi života... Protiv bijeljinskog Radnika bio je strijelac, a u utakmici sa sarajevskim Olimpicom iznudio je jedanesterac.

„U subotu smo izgubili dva boda na Tušnju, ali prvenstvo je dugo i ima još utakmica u kojim možemo izgubljeno vratiti. Radnik je potvrdio svoj kvalitet i nije nam omogućio da odigramo kao u ranijim utakmicama. Ali, prvenstvo ide dalje i pred nama su novi izazovi“.

Prvi naredni izazov je u srijedu na Grbavici. Duel starih rivala.

„Željezničar se sa mladom ekipom bori za titulu prvaka BiH i to dovoljno govori o njima. Poznajemo ih, jer smo na pripremama u Međugorju odigrali prijateljski susret koji je završen 2:2. Mi nemamo šta izgubiti na Grbavici. Idemo se nadigravati, a nadam se kako nećemo izgubiti“.

Očekujete li da od prvog minuta zaigrate u derbiju?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Prihvatam svaku odluku trenera. Moje je da treniram i da ukazano povjerenje iskoristim na najbolji način. Normalno je da svako sportista želi igrati, ali ponavljam da poštujem svaku odluku trenera i da želim svaki minut proveden u igri iskoristiti na najbolji način“, kaže Damir Mehidić.

Sloboda će za Sarajevo krenuti dan ranije, a posljednji trening na Tušnju zakazan je za danas u 16.30.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.