Mehidić: Mislim da u Slobodi neke stvari nisu bile ispravne

Novi član FC Aarau za SportSport.ba

Mehidić: Mislim da u Slobodi neke stvari nisu bile ispravne

S. Mlaćo

Damir Mehidić, dojučerašnji član tuzlanske Slobode,  karijeru će nastaviti u švicarskom drugoligašu  FC Aarau.

Mehidić je u Švicarskoj boravio na probnom radu, ali vrlo brzo zadovoljio čelnike svog novog kluba.

"Do dogovora je došlo preko mog poznanika Luke Mijatovića koji mi je dostao pomogao i preporučio ljudima iz Aaraua. Bio sam na probi jedan period, gdje sam uspio zadovoljiti ukuse stručnog štaba i na kraju dobio ugovor. Moja očekivanaj su prije svega da me posluži zdravlje, a onda da se što bolje dokažem svojim igrama na terenu. Već sam imao debi i kako ja tako i ljudi u klubu su jako zadovoljni mojim prvim nastupom", priča Mehidić za SportSport.ba. 

Za ovog 25-godišnjaka angažman u Švicarskoj će biti prvo inostrano iskustvo u dosadašnjoj karijeri.

"Sigurno je da sam napravio pravi korak i pravi potez za moju daljnju karijeru. Aarau je jako oganizovan klub, gdje je sve posloženo kako treba i kao takav funkcioniše na visokom nivou. To meni sigurno daje nadu da mogu još više napredovati kao čovjek, fudbaler i sportista", jasan je naš sagovornik.

Sa Slobodom se našao na tapeti Komisije za status igrača, te tek nedavno postao slobodan igrač. Tušanj nije napustio baš u lijepom raspoloženju.

"Što se tiče Slobode, prije svega Tuzla je moj grad, tu sam odrastao i kao dječak sam sanjao da zaigram za prvi tim Slobode, što sam na kraju i uspio. Rastanak sa Slobodom možda i nije bio najbolji način, ali tu su uticali mnogi faktori na koje nisam mogao da utičem. Sigurno da nisam uspio da pokažem sve svoje mogućnosti u Slobodi i zbog toga mi je žao jer sam mogao puno bolje i više. Svaki igrač prije svega treba da ima neku konstantu igranja, a ja je nisam imao. Jednu utakmicu sam igrao, pa sljedeću nisam nikako. Treću uđem 15 minuta i onda sve ponovo, a niko da kaže razlog zašto je to tako. Mislim da ovo nije bio slučaj samo sa mnom, bilo je tu još igrača koji su mogli dati puno više Slobodi, ali ja sam siguran da će budućnost pokazati ono što je bilo ispravno", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Damir Mehidić, novi član švicarskog Aaraua. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi