Mehmed Alispahić karijeru nastavlja u svom bivšem klubu

Po četvrti put na Šubičevcu

Mehmed Alispahić karijeru nastavlja u svom bivšem klubu

S. Mlaćo

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Mehmed Alispahić (29) po četvrti put će obući dres Šibenika.

Naime, Alispahić je potpisao ugovor sa članom 2. HNL, nakon što mu je otpala opcija odlaska u redove jednog turskog drugoligaša.

"Drago mi je da sam opet tu. A najsretnija je moja cura... Šalu na stranu, ali Šibenik je posebna priča za mene. Ovaj grad budi u meni posebne emocije i moji česti povratci u "Šibenik" najbolje govore o tome", kazao je Alispahić za hrvatske medije.

Šibenik nije na niovu ranijih godina kada je Alispahić sa još jednim Bugojancem Erminom Zecom na Šubičevcu bez većih problema "rušio" Dinamo, Hajduk, Rijeku...

"Čujte, meni nikad nije mrsko igrati za "Šibenik", bez obzira u kojoj ligi se onalazi. Moram zahvaliti ljudima iz kluba što su imali strpljenja i što su me čekali do zadnjeg dana. Svjestan sam teške financijske situacije u klubu i zato sam imao razumijevanja prilikom dogovaranja uvjeta. Mislim da mogu pomoći klubu, ali i mladim igračima koji obećavaju, da im ukažem na neke propuste. A što se tiče borbe za opstanak, uvjeren sam da "Šibenik" čekaju bolji dani. Pazite, ni Joso ni Ive (op.a. Bulati) nisu bili u klubu od početka. Tu je i novi trener o kojem mogu reći sve najbolje, i što se tiče treninga i odnosa prema igračima. Uostalom, osvojena su i tri boda u Kustošiji tako da se ne bojim za Šibenik", dodao je popularni Meša.

Trener Šibenčana Borimir Perković kazao je da ga veseli dolazak Alispahića i da se radi o provjerenom igraču koji će sigurno biti pojačanje za njegov tim.

Alispahić je posljednji angažman imao u timu Al-Ahli iz Bahreina, a prije toga je nastupao i za Sarajevo, Rijeku, Dinamo, Iskru... Za reprezentaciju BiH je upisao četiri nastupa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi